Ne Aramıştınız?

9 Kasım 2015 Pazartesi

Acnelyse Nedir? | Nasıl Kullanılır?

Merhabaa :)

Çoğumuz malesef çeşitli cilt sorunlarıyla uğraşıyoruz.Siyah nokta,leke ve sivilce bunlardan birkaçı.
Kendimizce doğal ya da kozmetik bir çok çözüm getirmeye çalışsak da çok azı sonuç veriyor.Acnelyse de bunlara bir çözüm olarak görülüyor.



Bilinmeli ki bu bir ilaç ve kesinlikle doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor.
Evde kimyasal peeling yapabileceğimiz bir ilaç.Ancak kimyasal peeling aşırı dikkat gerektiren birşey.Dolayısıyla acnelyse kullanımının zorluğunu da yabana atamayız.
Öncelikle yoğun a vitamini ve retinoik asit içeriğiyle,rouccutane adlı sivilce ilacının krem hali olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim kullanımına ve cildimizde nasıl değişiklikler yapacağına.
Bu ilacı bir gün kullanıp bir gün kullanmamamız gerekiyor.
İncecik bir tabaka halinde (varla yok arası bir incelik) yüzümüze uygulamalıyız.
Bu krem yüzümüzdeyken güneşe çıkmamamız gerektiği için uyumadan önce temiz cilde uygulamak en pratiği oluyor.Tabi bu nedenle çıktığımızda yüzümüzde krem olmasa bile güneş kremi kullanmamız gerekiyor.

Bunun dışında yanında mutlaka hücre yenileyici özelliği olan bir krem kullanmamız gerek.Ben kullandığım dönemde bolca bephanten plus kullanmıştım.Madecassol ile birlikte kullananlar da çok.

Amacı cildi hızlıca yenileyip yeni deriyi çabucak oluşturmak ve ölü deriden hemencecik kurtulmak.
Amaç bu olunca ciltte kuruma kaçınılmaz oluyor.Ama bu güzel bakılmadığı takdirde öyle basit bir pullanma olarak kalmayıp kimyasal yanığa sebep olabiliyor.
Bunun olmaması için bephanten gibi bir krem kullanıp,acnelyse'i eser miktarda bir gün kullanıp bir gün yüzünüzü dinlendirmeniz gerekiyor.Emin olun bu şekilde daha çok işe yarıyor.
Fazla fazla süreyim hemen geçsin derseniz yüzünüzdeki yeni oluşan kurumalardan kurtulmaya çalışırken hiç istemediğiniz sonuçlar alabilirsiniz.

Bütün bunların dışında ilaç kullanılırken ağda yapılmaması,yağ barındıran cilt ürünleri kullanılmaması,sıcak suyla yüzün yıkanmaması ve peeling yapılmaması gerekiyor.

E peki geçiriyor mu sivilceleri kısmına gelirsek de evet sebat ettiğiniz takdirde 6 ay gibi bir kullanım sonunda güzel bir sonuç alıyorsunuz.Sivilceleriniz kalmıyor ancak kapalı komedonlar için rouccutane gibi bir ilaca devam etmeniz gerekiyor.Rouccutane ile ilgili de bir yazı ilerleyen zamanlarda yazacağım.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Sorularınızı @diyersenem instagram hesabımdan ya da burdan sorabilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder