Ne Aramıştınız?

4 Kasım 2015 Çarşamba

Hangi Cilt Tipine Sahipsiniz?

Makyajdan tutun cilt temizliğine kadar hangi cilt tipine sahip olduğumuz çok önemli.Bir kozmetik markete gittiğimizde cilt tipimizi bilmiyorsak doğru yönlendirilmemiz mümkün değil.
Cilt tipimizi analiz etmekse oldukça basit.Tek ihtiyacımız olan
ince bir kağıt.Kalitesiz A4 veya ince yapraklı bir defter sayfası.

Cildimizi temizleyicisiz temizleyip kurulayıp hiç bir ürün kullanmadan kağıdı yüzümüze sürmemiz yeterli.Eğer yeni yıkanmasına rağmen kağıt yağlanmışsa malumunuz cildiniz yağlı.Kağıtta yağ bulunmuyor ve siz de nemlendirmemenize rağmen rahatsız olmuyorsanız cildiniz gerilmiyorsa ideal cilt tipi olan normal cilde sahipsiniz.Bütün bunları bekleyemeyecek kadar cildiniz geriliyorsa pullanıyor ve kaşınıyorsa da kuru cilde sahipsiniz.

Bütün bunları yaptıktan sonra hala emin olamıyorsanız yine nemlendirici kullanmadan uyuyup uyandığınızda aynı işlemi tekrarlarsanız daha net sonuç alırsınız. 
Tabi cilt tipleri sadece bunlarla sınırlı değil.Normal cilt tipi ne kadar azsa karma cilt tipi de o kadar yaygın.Bu ikisini ayırt etmenin yolu da yine ekstra ürünler kullanılmayan bir gün içinde cildimizi izlemek.Gün içinde T bölgesi yağlanıyorsa,siyah nokta oluşumu yoğunsa bunlara rağmen geri kalan bölgeler kızarık daha hassas belki pullanıyor ve dökülüyorsa karma cilde sahipsiniz.Geri kalan bölgelerin belirgin bir kuruluğa sahip olması gerekmez.Sadece T bölgenizde aşırı bir yağlanma varsa bu da karma cilttir.

Hepsine dair temizleme ve makyaj önerilerimi de en yakın zamanda paylaşacağım. :)

Bütün bunların yanında cilt tipi kullanılan kozmetik veya dermokozmetik ürünlere göre,hormonal duruma göre,stres ve beslenme gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir.Ve sivilce sadece yağlı cilt problemi değildir.Çevresel ve bünyesel bazı faktörlere bağlı olarak normal ciltler dahi sivilcelenebilir.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.




1 yorum: